Βλάσσης Μπονάτσος



Ο Βλάσσης Μπονάτσος (Αθήνα, 30 Νοεμβρίου 1949-14 Οκτωβρίου 2004) ήταν δημοφιλής ροκ τραγουδιστής, ηθοποιός και τηλεπαρουσιαστής. Γιος δικαστικού και καθηγήτριας πιάνου άρχισε την καριέρα του δημιουργώντας το μουσικό συγκρότημα Πελόμα Μποκιού, στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Το όνομα του πήρε από τα αρχικά των ονομάτων των μελών του γκρουπ.

Στις αρχές της δεκαετίας του 80' πρωταγωνίστησε στην θρυλική θεατρική παράσταση "Εβίτα" με πρωταγωνίστρια την Αλίκη Βουγιουκλάκη παίζοντας το ρόλο του Τσε. Με την "εθνική" σταρ της Ελλάδας διατήρησε ερωτική σχέση για αρκετά χρόνια. Επίσης έπαιξε σε ελληνικές ταινίες και σειρές και παρουσίασε διάφορα τηλεοπτικά προγράμματα όπως "Με το κλειδί στο χέρι" στην κρατική τηλέοραση, τις Κόντρες, το Βλας Μπακ, το Άλλα Κόλπα και το Πάμε για άλλα. Ήταν παντρεμένος με τη Μάρθα Κουτουμάνου (1996) - κόρη της Ελληνίδας ηθοποιού Ζωής Λάσκαρη - και είχε μια κόρη, τη Ζένια.

Δίσκοι

Γενικά» (1980)
Αυτά τα βράδια (1983),
We are one/ Nobody (1989)
Λολίτα το νυμφίδιο (1991)
Παραλήρημα (1992)
Γυναίκες (1994)
Χαίρετε (1996)
Πελόμα Μποκιού (1998).
...

Απεβίωσε πρόωρα στις 14 Οκτωβρίου του 2004.

Φιλμογραφία

* Ένα Ελεύθερο Κορίτσι (1973)

* Ο δράκος, πρόσωπο της ημέρας (1983)

* Τηλέ-Καννίβαλοι (1987)

* Ο διάβολος και το κερατό του (1989), (υποδύεται τον Άγγελο Μπουτέρη)

* Δίψα (τηλεοπτική σειρά, 1990)

* Ο Δραπέτης (1991)

* Οι Απαράδεκτοι (τηλεοπτική σειρά, υποδύεται τον Βλάσση)

* Γυναίκες δηλητήριο (1993, υποδύεται τον Βλάσση)

* Βίτσια γυναικών (2000)

* Εκείνες και εγώ (τηλεοπτική σειρά, ως γκεστ σταρ)

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

* O Βλάσσης Μπονάτσος στην Internet Movie Database

* Βιογραφία του Βλάσση Μπονάτσου


Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License

Online TV


www.hellenica.de